Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2013 10:29 - Размисли за първата телевизионна новина
Автор: men Категория: Други   
Прочетен: 1810 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 02.11.2013 10:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


     image
На 1 ноември, Денят на будителите първа телевизионна новина по бТВ беше лекарския протест. И правилно. Масово, с позиции и плакати медиците отсякоха „Така повече не може”. Висшисти, с опит и практика, титли и авторитет. Нещата са стигнали до „д”-то на абсурда. „Не можеш да излекуваш човек 80 процента”…И понеже свикнахме за всеки протест да казваме, че е платен, да уточня: Лекарите стачкуват не защото някой им е платил. Обратното – защото лекарският труд не е заплатен.
Пак на 1 ноември по същото време първа телевизионна новина по Нова беше студентският протест. И правилно. Масово, с позиции и плакати младежите отсякоха „Оставка”. Така повече не може. Студенти, без опит и практика, титли и авторитет. Но до тях застанаха тези с титлите и авторитета. И всички казаха „Така повече не може”. Малка разлика – слава Богу при медиците нямаше контрамедици. Някъде назад остана съобщенийцето,че министърът на отбраната дава на прокурор „Интендантско обслужване”. (това само по себе си не е новина, тиловакът, когато и да го застреляш, все ще е късно.) Скандална е причината за сигнала.  Оказало се, че докато армията изнемогва от хроничен недостиг на средства, шефове на държавната фирма, която шие униформите за армията, са пътували неведнъж до Франция за участие в традиционното модно изложение в Париж – prкt-a-porte. Тоест – на обмяна на опит как да направят куртката на войската по висшата парижка мода! Все едно да отидеш на симпозиум в IBM като производител на дървени сметала.  В нормални времена това си е първа новина отвсякъде! Хем скандално, хем важно, хем те кара да се хванеш за главата…Както казват руснаците „Нарочно не придумаеш” Та представете си какви чудеса се случват в държавата,  след като подобна новина може да потъне в класацията на новините по водещите ни телевизии. Че и не по всички И още – представете си какви други важни и скандални неща вече не чуваме. Въпреки, че понякога дори ни ги казват.
                              Gendo
P.S. Моля изкушеният професионално читател да не се захваща за конкретния пример и ролята на водещата новина в теорията и практиката на занаята. Разбирате за какво става дума.  



.



Гласувай:
8



Предишен постинг

1. zarenkow - Толкова много и все тъжни новини,
02.11.2013 10:36
че преставаме да ги смятаме за новини, а за нещо нормално. Май новина ще е да не са новини. :) Поздрави.
цитирай
2. djani - За тиловаците и подобаващата им участ си прав...
03.11.2013 08:38
Но, по отношение на ненаситната алчност и корумпираност на бялата мафия, моля! При намаляващо население на страната и щатния персонал в болниците, бюджетът на НЗОК непрекъснато се увеличава. Всеки, който е минал през каквато и да е манипулация знае кожодерските практики. А за симбиозата с фармвацевтичната мафия да не говорим. Темата е твърде широка и всеки на гърба си е придобил подобаващ опит. Но сегашното статукво напълно ги удоволетворява и затова с шантажа си искат да го запазят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: men
Категория: Други
Прочетен: 119555
Постинги: 43
Коментари: 120
Гласове: 916
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930