Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 23:18 - УМИШЛЕНО НАСАЖДАНИ ЗАБЛУДИ
Автор: men Категория: Политика   
Прочетен: 1506 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За запазване олигархичния модел на прехода – „олигархичната демокрация” на бедните, властниците умишлено насадиха в обществото ни ПРЕДПАЗНИ ЗАБЛУДИ, а именно, че политическата система е добра, но виждате ли на „и трябва малко повече граждански контрол.” Това няма как да бъде окачествено като нещо различно от цинизъм ! А чуваме дори и „ако управляващите не са добри, трябва посто да се изберат нови”.

                       image


По такъв начин вместо да се мисли в посока ликвидиране на първопричината – системата на партиийно-парламентарна диктатура на олигархията и замяната и с гражданска политическа власт, обществото бива насочено от властниците в грешната посока, а именно – „изпускане на парата”. Към утопичен „контрол” над депутати, които обаче по закон неможеш да контролираш поради предвидлива липса на такива законови механизми! Поредният нарочен пропуск в законодателството. Привилегиите за представителите ни не вървят ръка за ръка със отговорности. Не можеш да избереш, не можеш да задължиш и най вече не можеш да отзовеш мажоритарно избраният от теб представител. И към „контрол” над правителството, което, което по закон се избира от тези безконтролни депутати. На по- ниските равнища – във всевъзможен граждански контрол : за работа с корупцията, бюрокрацията,.. , …, различните злоупотреби с власт. Чрез граждански контрол активните хора са привлечени от държавата за съучастници в престъпление по узаконяване на олигархичната власт и нейната „демокрация на бедните” или още „слабата демокрация” на бившите соц-сателити.

Разбира се, важно е всяко нарушено право на всеки гражданин да бъде възстановено и точно затова е необходим гражданският контрол, а не партийната дисциплина утвърждаваща партокрацията. Точно тук е мястото ясно да заявим че като се противопоставяме на една или друга последица от „олигархичната демокрация”, ние всъщност я озаконяваме, а не вървим към замяната и! ! !

Като не виждат вярно нито действителността, нито причините които са породили този оживял кошмар, обикновените хора не виждат и изхода. Такъв един изход би могъл да бъде обществен протест през тази зима, водещ до мажоритарни избори за служебно правителство от експерти, което също под натиска на улицата да свика ВЕЛИКО Народно Събрание и да се изработи нова конституция възстановяваща нарушения в момента обществен договор ! ! ! Възможното решение е сложен набор от експертни решения заложени в един нов цялостен политически проект за Нова България. .. , една НОВА гражданска политическа, икономическа и социална система от структури.

В заключение може да се нарпави констататацията, че проблема на обществото всъщност е липсата на прозрение за феномена „СЛАБА ДЕМОКРАЦИЯ”. Олигархията както е известно не е само български проблем и борбата срещу нея по света вече започна. Всички които не са съгласни с олигархията, нека се чувстват част от тази глобална борба която ВЕЧЕ започна ! ! !





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ай сиктир ве!
19.09.2011 23:20
кой щи чите простотиите, мухльо?
цитирай
2. dedenze - Умишлените заблуди се насаждатв целия свят.
20.09.2011 14:38
Тук има част от тях:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/09/15/alo-kapitalistite-nakyde.820247
А тук едно бъдещо решение:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/09/18/diktatura-ili-demokraciia.821695
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: men
Категория: Други
Прочетен: 119551
Постинги: 43
Коментари: 120
Гласове: 916
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930